Siirry suoraan sisältöön

Liikennetiedote: sohjossa kohti näyttämöharjoituksia

  • Panu 

Ensilumi toi aikataulullisen lisähaasteen Kuhmoon suuntautuville haastattelureissuillemme. Paikoitellen on peijakkaan lipakkaa sohjoa ja matkoihin on syytä varata ainakin puoli tuntia lisää.

Viime viikoilla ollaan jatkettu kuhmolaisten haastattelukierrosta. On tavattu henkilökuntaa Kuhmon terveysasemalla, puhuttu lapsiperheiden elämästä, vierailtu kaupungin vuokra-asuntojen lähiötuvalla, käyty yrittäjien aamukahveilla Hotelli Kalevalassa, sekä kuultu Kuhmon venäjänkielisten arjesta. Siinä sivussa on tullut selviteltyä esitystilaan liittyviä kysymyksiä, jotka ovat edelleen hieman auki, viestittyä toiminnasta somessa(mm. Kuhmon kaupungin Instagramin My Dayssa), sekä annettua haastattelu Kainuun sanomien kulttuurisivuille(juttu täällä).

Suuntaviivat alkavat vähitellen hahmottua esityksen sisällönkin suhteen. Tavoitteeksi otettiin, että päästäisiin aloittamaan näyttämöharjoitukset viimeistään marraskuun ensimmäisellä viikolla. Uskon silti, että jo ensi viikolla päästään tässä liikenteeseen. Esityksiä tehdessä materiaalinkeruu ja koostaminen käsikirjoitukseksi on usein henkisesti haastavin vaihe, kun infoa on enemmän, kuin esitykseen mielekkäästi saa mahdutettua. Sama positiivinen ongelma on nytkin käsillä, aineksia olisi periaatteessa jo useampaankin näytelmään. Tärkeää onkin nyt kirkastaa juuri tämän tekeillä olevan esityksen fokusta. Tämä nostaa yleensä tarpeen lisähaastatteluille, kun huomataan, että juuri joltain tietyltä alueelta tarvitaan tarkentavaa informaatiota.

Näyttämökuvasta meillä on jo jos jonkinlaista hamotelmaa mielessä. Jollain tavalla siinä olisi tarkoitus nostaa kuhmolaisten useassa yhteydessä esiin tuomaa luontosuhteen merkitystä. Lopulliset ratkaisut tästäkin saavat kuitenkin jäädä marraskuulle. Kieli pitkällä odotan näyttämölle pääsyä. Siellä yleensä selviää parhaiten, mitkä ideat esityksessä toimii parhaiten ja mitä pitää vielä virittää, tai jättää kokonaan pois.

Tärkeintä on kuitenkin pitää kieli keskellä suuta ja körötellä kelin mukaista kyytiä. Maltti on valttia yhtälailla näyttämöllä, kuin liikenteessäkin.

Lavastettu harjoituskuva. Tiedä vaikka jotain tällaista olisi esitykseenkin luvassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *