Siirry suoraan sisältöön

Syksy käyntiin: tapaamisia, työpajoja ja esityksiä!

  • Panu 

Koronakevät on takana, toiveissa on että syksy menee helpommin. Kevään etätyösuositusten ja kokoontumisrajoitusten vuoksi päädyttiin tekemään osin Discord-alustalla, osin luokkahuoneissa tapahtunut todellisia etäpäätöksentekotilanteita simuloinut draamapeli. Peli vedettiin Kuhmossa yhdeksäsluokkalaisille osana koulupäivää, tarkoituksena oli tutustuttaa ysit kunnallisen päätöksenteon kiemuroihin käytännön kautta. Pelissä nuoret omaksuivat fiktiivisen Teerikorven pikkukaupungin valtuutettujen roolit. Rooleissa ysit pääsivät pähkäilemään, mitä tehdä monikansallisen yrityksen paikalliseen luontokohteeseen tekemän rahakkaan maankäyttöoikeuksia koskevan tarjouksen kanssa.

Valtuuston puheenjohtajan nuija ja  Teerikorven kaupungin logo.

Etädraama meni hienosti, erityiseksi plussaksi jäi rajoitustoimien takia haltuun otettu uusi draamallinen etätyöväline. Loppukevät suunniteltiin tulevaa ja nyt lähdetään syksyyn ehkä suurimpana toiveena päästä vihdoin tapaamaan ihmisiä kasvotusten. Se myös näyttää koko ajan todennäköisemmältä, kun Kuhmossa elo-syyskuun vaihteessa puhjennut koronarypäskin on tyylikkäästi saatu hallintaan.

Tarkoituksenamme on nyt työstää marraskuuhun mennessä esitys, jolla pyritään saamaan uusia asukaslähtöisiä avauksia ja sisältöjä Kuhmon seuraavaan hyvinvointisuunnitelmaan. Tapaamisia eri viiteryhmien kanssa on sovittu jo ensi viikolle ja niitä tullaan jatkamaan vielä lokakuullakin. Lisäksi tulemme jatkamaan nuorten työpajojen ja draamapelien parissa, niin lähi-, kuin etäversioinakin. Työn alla on myös koko kainuuseen liittyvä esitys, josta on lisää infoa luvassa tuonnempana.