Siirry suoraan sisältöön

Tekijät

Hankkeen taiteellisesta toteutuksesta vastaavat Vaara-kollektiivin Panu Huotari ja Sami Sainio. Vaara-kollektiivi on 2014 perustettu vapaa ammattiteatteri ja esittävän taiteen kollektiivi, jonka juuret ovat Kajaanissa. Vaara tuottaa esittävää ja soveltavaa taidetta, koulutuksia ja tapahtumia Kainuussa, Suomessa ja kansainvälisesti. Vaaran toiminta perustuu avoimeen, aktiiviseen ja kollegiaaliseen yhteistyöhön, sekä sosiaaliseen, poliittiseen ja ekologiseen osallistumiseen.

Panu Huotari

Panu Huotari

Panu Huotari etsii ja luo inhimillisiä kosketuspintoja esittävän taiteen avulla. Yhteisötaiteesta, sirkuksesta ja sarjakuvasta innostunut teatteri-ilmaisun ohjaaja, joka on hurahtanut teatterin mahdollisuuksiin dokumentin välineenä.

Syntymäturkulaisuudestaan huolimatta, on asunut Kainuussa useammin, kuin muualla, jonka seurauksena osaa maakuntansa jokaisen oikopolun jopa silmät sidottuna. Draamalliseen kansalaisraatiin oman lisänsä tuovat jäsenyydet Kajaanin kaupunginvaltuustossa ja ympäristö-teknisessä lautakunnassa(2017-2021).

Harrastaa jalkapalloilua, piirtämistä ja laitesukellusta.

Sami Sainio

Sami Sainio on Tanskassa ja Turussa opiskellut, paltamolaislähtöinen teatteri-ilmaisun ohjaaja, näyttelijä ja ohjaaja, joka on erikoistunut mm. näyttämötaisteluun, vankilateatteriin ja naamioteatteriin. Sainiota on nähty viime aikoina mm. Höyrylaiva Koudan teemaristeilyillä Eino Leinon roolissa.

Lähestyy Draamallisen kansalaisraadin aiheita kehollisen tietoisuuden ja samaistuvan vuorovaikutuksen kautta.

 Harrastaa klassista laulua, legojen keräilyä ja tietokonepelejä.